Skip to content

Lub savetnik

Lub savetnik – nađite pravo ulje za Vas!

Pronađite odgovarajuće ulje za Vaš auto, Vaš motor ili bilo koji drugu mašinu, koristeći Total Lub savetnik.

Pretragu možete vršiti na dva načina. Jedan je unosom informacija o vozilu ili mašini u polje “Search”, pri čemu će sistem automatski ponuditi odgovarajući model iz naše baze, a drugi je vođeni izbor na osnovu tipa vozila, marke, modela i tipa agregata. Za vođeni izbor, pratite korake u objašnjenju odmah ispod Lub savetnika.

Vođeni izbor u okviru Lub savetnika

  • Kliknite na tip vozila ili mašine

Izaberite jedan od ponuđenih tipova vozila, odnosno mašina, tako što ćete kliknuti na odgovarajuću ikonicu (automobil, kombi odnosno lako dostavno vozilo, motocikl, kamion odnosno teretno vozilo, mašina za građevinske radove i poljoprivredna mašina).

  • Izaberite marku vozila ili mašine

Iz padajućeg menija pod rednim brojem 1 izaberite marku (brend) vozila ili mašine.

  • Izaberite model vozila ili mašine

Iz padajućeg menija pod rednim brojem 2 izaberite tačan model vozila ili mašine.

  • Izaberite tip agregata

Iz padajućeg menija pod rednim brojem 3 izaberite tip agregata vozila ili mašine. U pojedinim slučajevima će biti neophodno da znate zapreminu, snagu i tip agregata, kao i godinu proizvodnje, kako biste odabrali odgovarajuću opciju.

  • Čitanje rezultata

Nakon što ste izabrali tip agregata, Lub savetnik će prikazati preporuku laboratorije na osnovu unetih parametara. Za svako od polja koje se odnosi na određeni tip ulja i tečnosti (bilo da je u pitanju motorno ulje, menjačko ulje, kočiona tečnost, rashladna tečnost itd.) postoji strelica za prikaz, odnosno sakrivanje ponuđenih rezultata. Za prikaz rezultata kliknite na strelicu usmerenu na dole, a za sakrivanje rezultata kliknite na strelicu okrenutu na gore.

  • Izaberite TotalEnergies ili Elf

Pored ikonice TotalEnergies u gornjem levom uglu Lub savetnika, nalazi se ikonica Elf. Ukoliko želite da proverite koje ulje iz Elf asortimana odgovara Vašem vozilu ili mašini, kliknite na ovu ikonicu.

Preporučujemo da pročitate i tekst u kome naš stručni saradnik, dr Stevan Dimitrijević, za vas obrađuje dilemu da li treba preći na viskoznije ulje ukoliko je vozilo prešlo preko 200.000 km i/ili je starije od 10 godina:

 

 

Važna napomena: Laboratorija preporučuje najkvalitetniju varijantu ulja i tečnosti. Ukoliko je vaše vozilo starijeg datuma proizvodnje, ili je prešlo više stotina hiljada kilometara, možete nas kontaktirati direktno putem veb sajta ili Facebook stranice za preporuku od strane TotalEnergies prodajnog tima.