Skip to content

Dragojlović, Valjevo

Nek se okreće

Podignut na raskršću mnogih puteva, Valjevo je vekovima bilo mesto okupljanja trgovaca i putnika namernika. Ovaj naročit grad, u kom se vešto spajaju tradicionalno i moderno, Srbiji je podario mnoštvo naučnika, književnika, umetnika, i heroja, ali i ljubitelje automobila, mehanike i kretanja, pa bilo to na četiri ili dva točka.

U kolekciji limenih ljubimaca naših domaćina u servisu “Dragojlović” nalazi se i četvorotočkaš koji, kad zatreba, može da se kreće i na samo tri točka. Drugo čudo mehanike, koje će i vas jednako oduševiti, je istorijski i maltene muzejski primerak Citroena 2CV, od milošte zvani Spaček – dobro očuvan i još u punoj snazi. I mada su u njemu proživeli brojne avanture, braća Milan i Dragan ipak najčešće uživaju u okretanju pedala svojih bicikala, čuvara njihove stasitosti, mladolikosti i vedrog duha.

Sasvim razumljivo, kad malo prošetate okolinom. Priroda je prema Valjevu bila posebno darežljiva. Reke, kanjoni, šume, pećine, gde god pogledaš i u kom god pravcu da kreneš, nailaziš na zelene oaze. Čak je i sam Marko Kraljević, prema legendi, voleo da zasedne na brdo Vidrak iznad grada, da u reci u podnožju rashladi umorna stopala i da se nauživa divote koja ga okružuje.

TotalEnergies Karavan kroz Srbiju | Dragojlović, Valjevo | Epizoda: Nek se okreće

Galerijom slika u nastavku smo se potrudili da prenesemo delić lepote valjevskog kraja. U ostalim epizodama serijala možete pogledati koje je još krajeve obišla ekipa TotalEnergies Karavana kroz Srbiju, možda vam budu inspiracija za neki budući izlet ili odmor. Biće nam drago ako bude tako.

Ukoliko ste zainteresovani da i Vaš servis konkuriše za TotalEnergies koncept, slobodno nas kontaktirajte.