Skip to content

F1, Vranje

Prateći tok Južne Morave, ekipa TotalEnergies Karavana kroz Srbiju stiže do Vranja. Autentične kuće, brojni monumenti i ostaci otomanske arhitekture, sokaci u kaldrmi i moderne građevine, svedoče o ukrštanju različitih kultura i nesvakidašnjem spoju mističnog Orijenta i dinamičnog Zapada.

Kako svaki kamen u Vranju ima svoju istoriju, i lokacija na kojoj je smešten auto-servis “F1” ima zanimljivo poreklo. Od našeg domaćina, vlasnika servisa, čućete šta ga je podstaklo da baš na tom mestu otvori radionicu, koliko prednosti i izazova donosi jedna tako prometna geografska tačka, ali i jednu zanimljivost - da li u Vranju ima više mehana ili servisa.

Poput Koštane našeg proslavljenog književnika Bore Stankovića, čiju smo muzej kuću ovom prilikom posetili, južnjački duh vekovima igra u ritmu koji otvara dušu, budi emocije i strasti. Istorija i mnogobrojni spomenici kulture, tradicija i bogatstvo običaja, gostoprimljivost i širokogrudost meštana, uz nadaleko čuveni gurmanluk i merak, oduvek su činili Vranje prepoznatljivim i primamljivim mestom za brojne posetioce.

TotalEnergies Karavan kroz Srbiju | EP 9 | F1, Vranje

U galeriji slika ispod, prenosimo vam nekoliko utisaka iz “grada s dušom”, zabeleženih kamerom ekipe TotalEnergies Karavana kroz Srbiju. Ukoliko već niste, pozivamo vas da pogledate i ostale epizode serijala, sigurni smo da ćete uživati.

Ako ste zainteresovani da i Vaš servis konkuriše za TotalEnergies koncept, slobodno nas kontaktirajte.