Skip to content

Top Auto, Leskovac

Napredak uprkos svemu

TotalEnergies Karavan kroz Srbiju u svoju ovogodišnju avanturu kreće iz memorijalnog parka “Revolucija” u Leskovcu. Predanje o istrajnosti, odolevanju nedaćama i trijumfu neumorno prenosi Boginja pobede, a osim usputnih posetilaca, njenu povest pomno prate stećci na kojima su isklesani drevni simboli večnog života praslovenske mitologije.

Nešto dalje, naš domaćin u auto-servisu “Top Auto” nam svojim primerom ukazuje na važnost upornosti, neprekidnog učenja i vizije koja podstiče na razvoj. Tragom domišljatosti svojih sugrađana, vlasnik Igor Dimitrijević obrazložiće svoju strategiju za postizanje poslovnog uspeha, saznaćete da li u biznisu važi izreka da tiha voda breg roni, kao i koji ključni faktor vodi korak ispred drugih.

Stalna postavka Narodnog muzeja odiše upravo tim snalažljivim, preduzetničkim duhom mudrih Leskovčana koji su ne tako davno preobrazili Leskovac od orijentalne varoši u najznačajniji srpski industrijski centar posle Beograda. Dualni karakter grada i njegovih stanovnika jasno se ogleda u eksponatima – s jedne strane starinska nošnja, sa druge engleski štof, na jednom mestu opstanak arhaičnih zanata, na drugom moderno stvaralaštvo, a u centru bogat kulturni i umetnički život.
Grupa lokalnih industrijalaca u saradnji sa profesorom Đorđem Stanojevićem zaslužna je za izgradnju hidroelektrane “Vučje”, jedne od najstarijih u svetu, a koja je i dan-danas operativna. Duže od jednog veka svedok je neumitnog toka progresa i inventivnosti.

TotalEnergies Karavan kroz Srbiju | EP 1 | Top Auto, Leskovac

Galerija fotografija ispod opravdava drugo ime Leskovca – Srpski Mančester. Nadamo se da će prizori ovog divnog grada da vas podstaknu da ga posetite i uživo. Putujte sa nama Srbijom i kroz ostale epizode serijala TotalEnergies Karavan.

Ukoliko ste zainteresovani da i Vaš servis konkuriše za TotalEnergies koncept, slobodno nas kontaktirajte.