Skip to content

Quartz: Inovativna ulja za sve tipove motora

Quartz:
Inovativna ulja za sve tipove motora
Quartz - Inovativna ulja za sve tipove motora Quartz - Inovativna ulja za sve tipove motora
Ulje je neizostavna komponenta za optimalne performanse motora. Smanjenjem trenja između njegovih pokretnih delova, ulje redukuje habanje. Pored toga, obezbeđuje čistoću motora i sprečava nastanak korozije. Stoga je pravi izbor ulja od suštinskog značaja za zaštitu i dug radni vek vozila.
Otkrijte novu avanturu našeg Quartz Robota
Ulja za motore sa unutrašnjim sagorevanjem Ulja za motore sa unutrašnjim sagorevanjem
Ulja za motore sa unutrašnjim sagorevanjem
Savremeni motori su konstruisani tako da, iako manje zapremine, postižu veću snagu. Kao rezultat toga, postoji veći rizik od pregrevanja, visokog pritiska i prevremene degradacije ulja. Zato je izbor kvalitetnog motornog ulja od ključnog značaja za smanjenje trenja između metalnih delova i sprečavanje preranog propadanja motora.

Quartz ulja sa Age-Resistance tehnologijom omogućavaju do 74% manje habanja u poređenju sa industrijskim limitima.*** Njihova jedinstvena kombinacija hiperaktivnih molekula formira čvrst uljni film na svim delovima motora sa kojima dolazi u kontakt. Motor je zaštićen od raznih uticaja, od habanja do oksidacije ulja, čak i pri ekstremnim temperaturama. Dakle, sledeći put kada se budete pitali koje motorno ulje da koristite, izaberite performanse i produženu zaštitu.
***Na osnovu ACEA testa OM646LA. Rezultat za Quartz 9000 5W-40 u poređenju sa industrijski referentnim uljima prema standardima Udruženja evropskih proizvođača automobila (ACEA).
Smanjujući oksidaciju ulja, trenje i zadržavanje taloga, Quartz sa Age-Resistance tehnologijom obezbeđuje vrhunsku zaštitu motora. Sa linijama proizvoda Quartz Ineo i Quartz 9000, uštedite na troškovima održavanja i produžite trajanje vašeg motora.
Ulja za motore hibridnih vozila Ulja za motore hibridnih vozila
Ulja za motore hibridnih vozila
Kada dođe vreme za izbor novog automobila, sve više vozača se odlučuje za vozila koja su čistija i prihvatljivija za životnu sredinu. Među različitim opcijama nalaze se i hibridni automobili..

Mada ova vozila imaju brojne prednosti i svojstva koja su ekološki prihvatljivija, takođe poseduju karakteristike na koje treba obratiti posebnu pažnju, uz odgovarajuće proizvode za održavanje. Na primer, hibridnim vozilima je i dalje potrebno efikasno podmazivanje koje mogu da obezbede samo specijalno formulisana motorna ulja.

Zbog toga je kompanija TotalEnergies razvila linije proizvoda Quartz Ineo Xtra i Quartz 9000 Xtra, sa Eco-Science tehnologijom koja smanjuje potrošnju goriva, produžava životni vek i unapređuje performanse motora. Pomenuta ulja ne samo da uklanjaju nečistoće i pružaju zaštitu motorima, već i omogućavaju:
- do 4% uštede goriva, odnosno do 33% unapređenu uštedu goriva u odnosu na industrijske standarde*
- do 15x veću stabilnost ulja u poređenju sa industrijskim limitima**

Quartz Ineo Xtra i Quartz 9000 Xtra ulja sa Eco-Science tehnologijom omogućavaju optimalno održavanje motora za maksimalne performanse.
*Na osnovu ACEA testa M111 za ekonomiju goriva. Rezultat za Quartz Ineo Xtra Dynamics 0W-20 u poređenju sa industrijski referentnim uljima, prema standardima Udruženja evropskih proizvođača automobila (ACEA).
**Na osnovu API Sequence IIIH testa za zgušnjavanje ulja pri visokim temperaturama. Rezultat za Quartz Ineo Xtra V-Drive 0W-20 u poređenju sa industrijski referentnim uljima prema standardima Američkog instituta za naftu (API).
Kada je u pitanju održavanje vašeg hibridnog vozila, birajte Quartz Ineo Xtra i Quartz 9000 Xtra linije proizvoda kompanije TotalEnergies i obezbedite bolju zaštitu motoru, neprevaziđenu stabilnost ulja, veću uštedu goriva, a time i smanjenu emisiju CO2.
Otkrijte naša ulja za SUS i hibridne motore
Fluidi za električna vozila
U automobilskom svetu, električna vozila predstavljaju budućnost.
Očekuje se da će u narednoj deceniji električni automobili postati najprodavaniji automobili na svetu.
I mada električnim vozilima nije potrebno motorno ulje, ipak zahtevaju specifične fluide. Kako električna vozila postaju sve snažnija, uz veću autonomiju i brže punjenje baterije, standardne tečnosti nemaju svojstva koja mogu da podrže njihovu robusnost, otpornost na toplotu i kapacitet hlađenja.
Zato je TotalEnergies razvio Quartz EV Fluids, liniju fluida posebno formulisanih za električna vozila.

Quartz EV Fluids linija je zasnovana na opsežnim istraživanjima i prilagođenim tehničkim rešenjima za postizanje električne, termičke i materijalne kompatibilnosti kod novijih električnih vozila.
Quartz
Unapređena izolacija
Unapređena izolacija
Unapređena izolacija

Fluidi Fluidi koji se koriste kod električnih vozila poseduju određena svojstva električne izolacije.
Fluidi Fluidi moraju imati izolaciona svojstva da bi se sprečila pojava varničenja, budući da su u bliskom kontaktu sa električnim i/ili elektronskim komponentama vozila.
Fluidi Dielektrična svojstva moraju ostati stabilna sve vreme uprkos teškim uslovima rada, kao što su porast temperature, oksidacija, vlažnost i čestična abrazija.

Povećana termo kontrola
Povećana termo kontrola
Povećana termo kontrola

Litijum-jonska baterija dostiže maksimalnu efikasnost u ograničenom temperaturnom opsegu.
Temperatura iznad ili ispod ovog opsega će drastično uticati na performanse i vek trajanja baterije.
Zbog toga je neophodno da sistem upravljanja toplotom omogući nesmetan rad baterije u definisanom temperaturnom opsegu, čak i pri ektremnim uslovima kao što su brzo punjenje ili topli i hladni klimatski uslovi.

Unapređena kompatibilnost
Unapređena kompatibilnost
Unapređena kompatibilnost

Usled velike količine bakra prisutne u komponentama, naročito u e-transmisiji, kompatibilnost materijala je od presudnog značaja za fluide koji se koriste kod električnih vozila.
Fluidi moraju da pruže zaštitu od korozije i da zadrže performanse između intervala zamene.

Kada je u pitanju održavanje vašeg električnog vozila, birajte TotalEnergies liniju Quartz EV Fluids i osetite benefite povećane snage, unapređene sigurnosti i dužeg životnog veka elektromotora.
Otkrijte naše fluide za električna vozila
Quartz, preporučen od strane vodećih proizvođača vozila
Partnerstvo između brenda Kia i kompanije TotalEnergies

Od 2011 godine, saradnja između Kia Motors & TotalEnergies Lubrifiants je pokazala zajedničku viziju obe kompanije u pogledu performansi, kvaliteta i inovacija. Zahvaljujući razvoju visokokvalitetnih proizvoda i inovativnih rešenja, obe kompanije su osnažile svoje prisustvo na globalnom tržištu i pružile prilagođene usluge kupcima Kia vozila.

Kia
Partnerstvo između Stellantis grupacije i kompanije TotalEnergies

TotalEnergies i Stellantis najavili su obnovu svog partnerstva na period od pet godina, od 2021. do 2025, za brendove Peugeot, Citroen i DS Automobiles.

Ove dve grupacije su takođe otvorile novo poglavlje proširenjem saradnje na brendove Opel i Vauxhall. Ovlašćeni serviseri imaju pristup inovativnim, visokotehnološkim motornim uljima iz Quartz asortimana kompanije TotalEnergies, specijalno razvijenim za motore ovih pet brendova vozila, garantujući performanse, pouzdanost i uštedu goriva.

Stellantis Opel