Skip to content

Sprečite kristalizaciju unutar SCR sistema i poboljšajte održavanje

Menadžeri voznih parkova i operateri na održavanju radnih mašina i prateće opreme se konstanto izlažu riziku od neplaniranih kvarova na sistemima za selektivnu katalitičku redukciju (SCR) njihovih vozila. Da bi osigurali besprekoran rad vozila, stručnjaci iz kompanije TotalEnergies su razvili revolucionarno rešenje u vidu aditivirane AdBlue® tečnosti – ClearNOx®.

Primenom inovativne tehnologije, ClearNOx® dodatno obogaćuje asortiman TotalEnergies AdBlue® proizvoda formulisanih sa ciljem da svim vrstama vozila omoguće maksimalne performanse.

Stupite u kontakt sa našim timom

Šta je ClearNOx®?

ClearNOx® vam može pomoći da smanjite troškove i ostvarite uštedu prilikom održavanja vozila i radnih mašina.

U pitanju je unapređena formula u odnosu na standardnu AdBlue® tečnost, obogaćena aditivima koji sprečavaju stvaranje kristala unutar SCR sistema. Ako se AdBlue® u potpunosti ne pretvori u amonijak, može doći do kristalizacije i začepljenja unutar sistema, što dovodi do gubitaka usled zastoja u radu vozila.

ClearNOx® garantuje optimalno raspršivanje AdBlue® tečnosti i završetak reakcije čak i na niskim temperaturama, u cilju sprečavanja začepljenja i kristalizacije. Aditivirana AdBlue® tečnost sprečava iznenadne kvarove vozila i radnih mašina i unapređuje uštedu goriva.

Šta je AdBlue® tečnost?

AdBlue® je tečnost za tretman izduvnih gasova dizel motora (DEF). Kao rastvor u čiji sastav ulazi 67,5% dejonizovane vode i 32,5% uree visoke čistoće, AdBlue® tečnost se koristi za smanjenje emisije štetnih izduvnih gasova koje proizvode dizel vozila. AdBlue® tečnosti, kao i ClearNOx®, redukuju emisiju azotnih oksida (NOx) koje mogu ugroziti ljudsko zdravlje i životnu sredinu.
AdBlue® je registrovana robna marka Nemačke asocijacije automobilske industrije (Verband der Automobilindustrie, VDA), a odnosi se na DEF proizveden u skladu sa specifikacijama ISO 22241 standarda.
 

Šta je ClearNOx®?

Formulisan na bazi AdBlue® tečnosti, ClearNOx® deluje efikasnije od same AdBlue® tečnosti. Upotrebom ClearNOx®, nema zastoja u održavanju SCR sistema vozila i radnih mašina.

Zašto odabrati ClearNOx®?

ClearNOx® je patentirani proizvod kompanije TotalEnergies, pogodan za terenska vozila i radne mašine opremljene SCR tehnologijom. Pripremljen rastvor uree je specijalno formulisan i namenjen SCR sistemima za tretman izduvnih gasova i kompatibilan sa svim vrstama vozila, uključujući kamione, kombi vozila, autobuse, kao i građevinske i poljoprivredne mašine.

ClearNOx® sprečava kristalizaciju

  • Čuva SCR sistem i motor
  • Smanjuje mogućnost pojave kvarova i prestanak rada vozila
  • Omogućava bolju kontrolu potrošnje goriva

ClearNOx® je zamena za AdBlue® tečnost

  • Spreman za upotrebu - nema potrebe za pražnjenjem rezervoara
  • Osigurava usklađenost sa nivoima emisija štetnih gasova
  • Kontroliše standarde

ClearNOx® je pouzdan, patentirani proizvod

  • Formulisan od TotalEnergies Sektora za istraživanje
  • Ekskluzivna formula testirana u saradnji sa renomiranim proizvođačima motora i vozila

Upotrebom ClearNOx® i sprečavanjem kristalizacije, AdBlue® SCR sistemi rade u punom opsegu, zaštićeni od kvarova i zamene delova, što potencijalno može uštedeti i do 3.000 €*.

Kako ClearNOx® deluje?

Kao što je navedeno, ClearNOx® je aditivirana AdBlue® tečnost koju su ekskluzivno razvili inženjeri kompanije TotalEnergies. Kako u određenim situacijama temperatura izduvnih gasova nije dovoljno visoka, te izostane pravilna reakcija sa AdBlue® tečnošću, ne dolazi do njenog potpunog razlaganja na amonijak. To znači da može doći do formiranja kristala cijanurinske kiseline, a posledično i kontaminacije motornog sistema i zastoja u radu vozila.

TotalEnergies - ClearNox

ClearNOx® je formulisan u skladu sa fizičkim i hemijskim specifikacijama ISO 22241 standarda, ali za optimalan rad SCR sistema, uvek ga treba koristiti nakon čišćenja sistema u ovlašćenom servisu.

Uz upotrebu ClearNOx®-a smanjuje se potreba za čestim popravkama i održavanjem vozila, a istovremeno se utiče na smanjenje emisije izduvnih gasova. Saznajte više o AdBlue® tečnostima ili nas kontaktirajte za personalizovanu analizu.

*Troškovi zamene AdBlue® sistema za selektivnu katalitičku redukciju (SCR) (nabavka i montaža) mogu iznositi i do 3.000 €. Ovo je okvirna procena, jer zavisi od brojnih varijabli kao što su marka/model vozila, kao i njegova namena.

Aleksandar MATIĆ
HD&Agri Sales Responsible
+381 64 658 69 46  
[email protected]

 

Milan KRSTIĆ
Business Developer and Projects Manager
+381 64 658 69 45      
[email protected]