Skip to content

Auto Hospital, Bogatić

Prevencija je pola zdravlja

Protegnuta od Mišara do Drine i od Cer-planine do Save, svojim zavidnim prirodnim lepotama baškari se Mačva, najveća ravnica Srbije. Dok smo prolazili kroz nju na putu ka Bogatiću, pogled nam je mamio mozaik od zelenih polja, gustih šuma i zlatnog žita. Plodna i blagorodna, “puca” od zdravlja.

U Bogatiću nas je srdačno dočekao Ivan Dražić, vlasnik servisa simboličnog imena “Auto Hospital”. Međutim, ono što je ekipu Karavana zaintrigiralo jeste koliko se u ovom servisu pažnje posvećuje ne samo “lečenju”, odnosno popravci vozila, već pre svega prevenciji kvarova.

Koliko to, zapravo, ima smisla, potvrdili smo u čudesnoj Zasavici, Specijalnom rezervatu prirode, gde je dobrom brigom i pravilnom negom obnovljena i očuvana bogata flora i fauna. Od vila i zmajeva, koji su prema keltskim legendama nastanjivali ove krajeve pre više hiljada godina, na dar su ostale plodne močvare, prostrane livade i nepregledni pašnjaci po kojima se danas slobodno kreće na hiljade retkih, ugroženih i zaštićenih životinjskih vrsta.

TotalEnergies Karavan kroz Srbiju | Auto Hospital, Bogatić | Epizoda: Prevencija je pola zdravlja

Iako svu magičnost ovog kraja treba lično doživeti, nadamo se da galerija fotografija u nastavku bar donekle može da prenese tu dražesnost i lepotu. Da živimo u zemlji nesvakidašnje istorije i kulture i veličanstvene prirode, uverićete se nakon što pogledate i ostale epizode serijala TotalEnergies Karavan kroz Srbiju.

Ako želite da i Vaš servis postane deo TotalEnergies mreže, slobodno nam se obratite.