Skip to content

30/12/2020 Vesti

Podržavamo akciju “Posadi svoj hlad”

Beograd, 30. decembar 2020. – Kompanija Total ove godine je podržala sadnju belog jasena u okviru akcije “Posadi svoj hlad” doniranjem 500 stabala koja su građani imali priliku da posade. Iako uslovljena aktuelnom epidemiološkom situacijom, sadnja je uspešno realizovana kroz pojedinačne akcije, u kojima su učesnici zasadili 30.000 stabala širom Republike Srbije. Kroz akciju “Posadi svoj hlad”, nevladino i neprofitno udruženje “Zeleni razvojni centar” već 5 uzastopnih godina radi na pošumljavanju urbanih sredina, uz veliku podršku pojedinaca i društveno odgovornih kompanija.

Posadi svoj hlad

 

Kako brojna istraživanja pokazuju, korist od gradskog drveća je mnogostruka. Od prečišćavanja vazduha i rashlađivanja gradskih ulica, zaštite od pojave klizišta i erozije tla, do blagotvornog delovanja na fizičko i mentalno zdravlje ljudi i očuvanja biodiverziteta, uključujući staništa ptica i oprašivača.
 
Zaposleni u kompaniji Total Serbia su u okviru pomenute akcije posadili 10 stabala u Zvezdarskoj šumi, simbolično označavajući 10 godina od osnivanja predstavništva u Srbiji. Troje kolega uživalo je u delu dana provedenom u prirodi i mogućnosti da na ovaj način doprinesu lokalnoj zajednici, a u narednim godinama imaće i priliku da prate razvoj stabala jasena koje su posadili.
 

Total action

 

Podsećamo, Total je energetska kompanija koja proizvodi i plasira na tržište gorivo, prirodni gas i struju. Naših 100.000 zaposlenih posvećeno je boljoj energiji koja je pristupačnija, pouzdanija, čistija i dostupnija korisnicima. Kroz globalni program “Total Foundation”, doprinosimo razvoju lokalnih zajednica, u skladu sa ambicijom da budemo odgovorna energetska kompanija. Naš volonterski program omogućava zaposlenima da učestvuju u aktivnostima iz 4 ključne oblasti našeg delovanja, a to su zaštita životne sredine, bezbednost u saobraćaju, edukacija mladih i očuvanje kulturnog nasleđa.