Skip to content

Prednji, zadnji ili pogon na 4 točka

Sigurno vas je neko u nekom trenutku upitao da li vam auto ima prednji, zadnji ili pogon na 4 točka. Verovali ili ne, vozači, u velikom broju slučajeva, ne znaju odgovor na ovo pitanje, a i ako znaju, nisu sigurni koje su razlike između navedenih vrsta pogona. Upravo zbog toga, odlučili smo da podelimo osnovne karakteristike svakog od njih s vama, kako bismo vam olakšali donošenje odluke prilikom kupovine auta.

Prednji, zadnji ili pogon na 4 točka

Dakle, koje faktore uzeti u obzir prilikom kupovine?

Kao što možete da vidite, svaki od navedenih vrsta pogona ima dovoljno prednosti i mana da se nađe na vašem spisku želja. Da li ćete se odlučiti za kupovinu auta s prednjim, zadnjim ili pogonom na 4 točka zavisi od vaših finansijskih mogućnosti i vozačkih sposobnosti, kao i namene auta.

Kada govorimo o finansijskom aspektu, verujemo da ušteda goriva predstavlja jednu od bitnih stavki u celokupnoj kalkulaciji. Upravo tom tematikom bavi se video koji možete pogledati klikom na link u nastavku:

Kako da smanjite potrošnju goriva

Nadamo se da Vam je ovaj infografik bio koristan. Za sva pitanja, nedoumice i predloge, budite slobodni da nas kontaktirate.

Kontaktirajte nas ili nam postavite pitanje