Skip to content

31/05/2021 Vesti

Total se transformiše i postaje TotalEnergies

Akcionari su 28. maja, na redovnoj i vanrednoj sednici Skupštine akcionara gotovo jednoglasno odobrili odluku o izmeni naziva kompanije Total u TotalEnergies, čime je njena strateška transformacija u energetsku kompaniju širokog spektra postala temeljni deo njenog identiteta. Zajedno sa promenom naziva, TotalEnergies usvaja i novi vizuelni identitet.

TotalEnergies logo

„Energija je život. Svima nam je potrebna i ona predstavlja izvor napretka. Zbog toga danas, da bismo doprineli održivom razvoju planete koja se suočava sa klimatskim izazovima, krećemo zajedno napred prema novim vrstama energije. Energija se preobražava, a ovo energetsko putovanje je naše. Naša ambicija je da budemo vrhunski svetski igrač u procesu energetske tranzicije. Zbog toga se Total menja i postaje TotalEnergies,“ izjavio je Patrick Pouyanné, predsednik upravnog odbora i izvršni direktor kompanije TotalEnergies. 

Novi naziv i novi vizuelni identitet u sebi integrišu pravac koji je kompanija TotalEnergies sebi odlučno zacrtala: da postane energetska kompanija širokog spektra koja je posvećena proizvodnji i obezbeđivanju sve pristupačnije, pouzdanije i čistije energije. 

TotalEnergies pictograms

O kompaniji TotalEnergies

TotalEnergies je energetska kompanija širokog spektra koja na globalnom nivou proizvodi i plasira na tržište različite vrste energije: naftu, biogoriva, prirodni i ekološki gas, energiju dobijenu iz obnovljivih izvora i električnu energiju. Svih 105.000 zaposlenih u našoj kompaniji posvećeni su energiji koja je sve pristupačnija, čistija, pouzdanija i dostupnija što većem broju ljudi. Kompanija TotalEnergies, aktivna u više od 130 zemalja, u središte svojih projekata i poslovanja stavlja održivi razvoj u svim njegovim dimenzijama kako bi doprinela dobrobiti ljudi.