Skip to content

28/04/2022 Vesti

Sadnjom mladica doprinosimo očuvanju životne sredine

Svesni važnosti očuvanja planete koja se suočava sa klimatskim promenama, nastavljamo sa aktivnostima usmerenim na ispunjenje naše ambicije da u drugoj polovini ovog veka dostignemo karbonsku neutralnost. Za nas, kao globalnu multi-energetsku kompaniju, to znači ne samo pronalaženje novih načina za proizvodnju, transport i korišćenje energije, već zahteva i kolektivni napor koji uključuje i civilno društvo.

očuvanje životne sredine

U skladu sa našom globalnom strategijom, kolege iz predstavništva TotalEnergies u Srbiji su 18. aprila organizovale akciju u tri beogradska vrtića - “Carica Milica” i “Princeza Olivera” na Savskom vencu i “Sveti Sava” na Banovom Brdu, obeleživši tom prilikom Nedelju brige o planeti Zemlji. U cilju podizanja svesti o važnosti drveća za život na planeti, predstavnici kompanije su zajedno sa decom učestvovali u kreiranju mini-parkova u sklopu vrtića. Kako bi oformili čvrste veze i kulturu negovanja biljaka, mališani su imali priliku da na svaku sadnicu postave pločicu sa izabranim imenom, a jedna od obaveza će takođe biti da vode računa o njihovom zalivanju. Mini-parkovi koje su zajedno kreirali služiće kao podsetnik na važnost očuvanja životne sredine, a time i borbe protiv klimatskih promena.

očuvanje životne sredine

Sa ciljem da doprinese razvoju zajednica i regiona u kojima posluje, TotalEnergies promoviše inicijative za očuvanje ekosistema, kroz aktivnosti koje su primarno usmerene na podizanje svesti i edukaciju mladih.

očuvanje životne sredine

Društveni angažman je sastavni deo naše ambicije da budemo među glavnim pokretačima energetske tranzicije u svetu, proizvodnjom energije koja je pristupačnija, čistija, pouzdanija i dostupnija što većem broju ljudi. Adresiranje klimatskih izazova prožima sva četiri polja našeg strateškog fokusa, a to su: prirodni gas, električna energija dobijena iz obnovljivih izvora energije i gasa, proizvodi od nafte i karbonska neutralnost.