Skip to content

02/11/2023 Vesti

Održana tribina „Bezbednost mladih u saobraćaju”

U saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i Saobraćajnim fakultetom u Beogradu, organizovana je tribina pod nazivom „Bezbednost mladih u saobraćaju”, sa ciljem da se novim, mladim vozačima ukaže na faktore rizika u saobraćaju, da im se pruži uvid u najčešće greške, kao i u težinu posledica rizičnog ponašanja po bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Bezbednost mladih u saobraćaju

Nakon stručnog obraćanja studentima od strane dekana Saobraćajnog fakulteta, dr Nebojše Bojovića, šefa Katedre za bezbednost saobraćaja, prof. dr Krsta Lipovca, i v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, Branka Stamatovića, na tribini su govorili i profesionalni automobilisti, Dušan Borković i Nikola Miljković, kao i predstavnici kompanije TotalEnergies. Završnu reč je imao saradnik za stručnu prevenciju i edukaciju, Milan Srdić. Ovim interaktivnim predavanjem i davanjem primera iz svakodnevnih situacija koje se mogu dogoditi u saobraćaju, studentima su prenete važne poruke o značaju bezbednog ponašanja u saobraćaju i upućen apel na poštovanje ograničenja brzine i saobraćajnih propisa.

Tribina Bezbednost mladih u saobraćaju

Studenti su, takođe, imali mogućnost da na platou ispred Fakulteta putem simulatora iskuse čeoni sudar i prevrtanje vozila u kontrolisanim, bezbednim uslovima. Tom prilikom je kompanija TotalEnergies dodelila učesnicima više od 20 vaučera za Početni trening bezbedne vožnje u Trening centru „NAVAK“.

„Pored deljenja najboljih praksi globalne kompanije na lokalnom nivou, želimo da pružimo mogućnost novim vozačima da steknu dodatnu sigurnost u vožnji i upoznaju se sa različitim situacijama koje se mogu dogoditi na putu. Iz tog razloga obezbedili smo više od 20 vaučera za Početni trening bezbedne vožnje u centru NAVAK. Još jednom, nama je bezbednost uvek prioritet, pa pozivamo i ostale kompanije da nam se pridruže u promovisanju, jer verujemo da zajedničkim snagama možemo postići pozitivnu promenu i zaštititi sve učesnike u saobraćaju.“, izjavila je Emilija Živaljević ispred kompanije TotalEnergies.

Tribina Bezbednost mladih u saobraćaju

U kompaniji TotalEnergies bezbednost je uvek prioritet bez obzira na to o kom sektoru je reč. U skladu sa tim, ponosni smo na saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i Saobraćajnim fakultetom i prilici da doprinesemo širenju svesti o značaju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.