Skip to content

08/08/2023 Vesti

FIA dodelila najviše priznanje za bezbednost na putevima kompaniji TotalEnergies

FIA dodelila najviše priznanje za bezbednost na putevima kompaniji TotalEnergies

Na Vision Zero konferenciji o bezbednosti na putevima održanoj 26. juna u Stokholmu, kompaniji TotalEnergies dodeljene su 3 zvezdice za postignute rezultate u okviru novog projekta Svetske automobilske federacije (FIA – Fédération Internationale de l’Automobile) pod nazivom FIA Indeks bezbednosti na putevima, što je čini prvim predstavnikom privatnog sektora sa dobijenim najvišim priznanjem.

FIA Indeks bezbednosti na putevima je alat namenjen kompanijama i organizacijama širom sveta, pomoću kojeg mogu meriti svoj uticaj na bezbednost u saobraćaju, generisati izveštaje o aktivnostima na tom polju i vremenom ostvarivati sve bolje rezultate, čime doprinose stvaranju bezbednije i održivije mobilnosti za sve.

Prema Agendi Ujedinjenih nacija za 2030. godinu, bezbednost na putevima je ključna za ostvarenje ciljeva Održivog razvoja i, kao takva, sve više dobija na značaju za različite poslovne subjekte.
„Ako želimo da postignemo cilj Održivog razvoja da do 2030. godine prepolovimo broj saobraćajnih nesreća, neophodno je da svi zajedno radimo na izgradnji kulture bezbednosti. Kompanije i organizacije imaju veoma važnu ulogu u tome. FIA Indeks bezbednosti na putevima im pruža sveobuhvatno rešenje za procenu, izveštavanje i preduzimanje konkretnih akcija za unapređenje bezbednosti na putevima. Drago mi je da je TotalEnergies postigao maksimalni rezultat i uveren sam da će njihovo dostignuće podstaći druge kompanije i organizacije da, takođe, implementiraju Indeks bezbednosti.”, izjavio je Generalni sekretar FIA za automobilsku mobilnost i turizam, Jakob Bangsgard.

Ovo priznanje odražava posvećenost kompanije TotalEnergies bezbednosti na putevima i preduzimanju akcija za smanjenje ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, naročito onih sa fatalnim ishodom.

„Ponosni smo što je naša višegodišnja posvećenost sigurnosti u saobraćaju prepoznata kroz FIA Indeks bezbednosti na putevima. Zapravo, za nas je bezbednost već godinama svakodnevna bitka koju nikada ne uzimamo zdravo za gotovo i koju vodimo sa mnogo obzira i opreza. Nadamo se da će ovaj FIA program podstaći druge kompanije iz privatnog sektora da uzmu učešće, kako bismo zajedničkim snagama utrli put bezbednijoj mobilnosti.”, smatra Mišel Šarton, Viši potpredsednik za HSE kompanije TotalEnergies.

TotalEnergies će ostati istrajan u svojoj posvećenosti bezbednosti na putevima i odlučnosti da utiče na pozitivne promene u zajednici. Stoga pozivamo sve da zajedno promovišemo odgovornu vožnju i povećamo bezbednost u saobraćaju, kako za sve naše zaposlene, tako i za sve članove zajednica u kojima poslujemo.