Skip to content

Maziva niske emisije

Oznaka SAPS je skraćeno od sulfatni pepeo, fosfor i sumpor. SAPS sadržan u tradicionalnim mazivima može imati štetno dejstvo na sisteme za naknadni tretman izduvnih gasova čija je uloga da eliminišu emisiju zagađujućih supstanci. Za motorno ulje je veoma važno da ima nizak nivo SAPS-a kako bi pružilo adekvatnu zaštitu depolucionim sistemima, naročito kada su u pitanju dizel mortori koji poseduju filtere čestica (DPF - diesel particulate filter). Obezbeđujući optimalan rad sistemima koji eliminišu zagađujuće stupstance, maziva niske emisije doprinose smanjenju štetnog uticaja na životnu sredinu.

Filteri čestica (DPF)

Sektori za istraživanje i razvoj u auto industriji poslednjih godina veliku pažnju posvećuju  sistemima za smanjenje zagađenja. Upravo iz tog razloga, proizvođači automobila su uveli filtere čestica, što je uslovilo prilagođavanje maziva novim potrebama. TotalEnergies je prihvatio izazov i razvio maziva nove generacije koja odgovaraju upravo na potrebe savremenih motora.

TotalEnergies maziva niske emisije (Low SAPS) predstavljaju samo deo TotalEnergies programa ekoloških rešenja.

Prednosti ovog tipa maziva:

  • Nova generacija maziva za benzinske i dizel motore
  • Optimalan rad depolucionih sistema
  • Niži troškovi servisiranja za korisnika
  • Pogodna za upotrebu u različitim uslovima, čak i onim najzahtevnijim

Na ovom linku možete saznati koji proizvodi iz naše ponude nose oznaku Low SAPS. Dovoljno je da u filteru pretrage koji nosi naziv “Auto benefits” štiklirate opciju Low SAPS.

Ukoliko niste sigurni koje ulje odgovara Vašem motoru, naš Lub savetnik Vam može pomoći da saznate. Da biste dobili precizan rezultat, potrebno je da najpre izaberete tip vozila, zatim proizvođača, model automobila i tip motora.Softver će zatim prikazati preporuku naše laboratorije za sve vrste maziva koja odgovaraju Vašem automobilu.