Skip to content

Kako da zamenite akumulator

Teško da ćete naleteti na vozača koga nikad nije „izdao“ akumulator, ali to se uglavnom svodi na njegovu ispražnjenost koja se javlja kao posledica ostavljanja upaljenih svetala preko noći ili nekorišćenja automobila tokom dužeg vremenskog perioda. U tom slučaju, sve što treba da uradite jeste da napunite akumulator, za šta će vam biti potrebni punjač ili dobro raspoloženi komšija s kablovima za paljenje motora.

Pojave, kao što su korozija na klemama ili oksidacija polnih izvoda takođe mogu da opstruiraju rad akumulatora. Ako dođe do toga, jednostavno ih očistite tako to ćete ih politi s malo vode.

Kada je neophodno zameniti akumulator?

Ukoliko, nakon što napunite akumulator, primetite da je njegova startna snaga i dalje toliko limitirana da onemogućava pouzdano startovanje automobila, verovatno je zreo za zamenu.

Isto tako, ako primetite da je akumulator napukao, vreme je da krenete u potragu za novim akumulatorom.

Signali na koje takođe treba da obratite pažnju i koji predstavljaju realan razlog za uzbunu jesu slabljenje farova i unutrašnjeg svetla, svetlenje lampice za akumulator na instrument tabli i otkazivanje prateće opreme, kao što su, npr. podizači stakala.

Naravno, ako je posredi ozbiljniji problem u vidu neispravnosti, onda vas definitivno čeka zamena akumulatora, a mi smo tu da vam pomognemo da je izvršite samostalno.

POGLEDAJTE VIDEO

Kako da zamenite akumulator?

Ne zaboravite da vam je za proveru stanja akumulatora potrebno da znate i kako se meri njegov napon.

Kako da sami izmerite napon akumulatora?

KLIKNITE I SAZNAJTE VIŠE

Nadamo se da vam je ovaj video tutorijal bio od koristi. Za sva pitanja, sugestije i nedoumice slobodno nas kontaktirajte.

KONTAKTIRAJTE NAS ILI NAM POSTAVITE PITANJE