Skip to content

Moto-sportovi

Kroz precizan inženjering, obimna istraživanja i bliska partnerstva, pomažemo u stvaranju svetskih šampiona.
Izuzetno zahtevna priroda moto-sportova pruža TOTAL Mazivima idealno okruženje za projektovanje i prikazivanje nenadmašnog kvaliteta naših proizvoda. Snabdevajući mazivima F1, WRC i timove koji se bave testiranjem izdržljivosti, pružamo vozačima i timovima potrebne optimalne performanse, zaštitu i pouzdanost za njihove motore.

Moto-sportovi

totalenergies logo

 

Svetski reli šampionati

TotalEnergies je ponosan što snabdeva mazivima visokih performansi kompaniju Citroën, pružajući podršku njihovim vozilima u redovnom postizanju pobeda na Svetskim reli šampionatima (WRC). Citroën TotalEnergies tim je 2011. godine osvojio svoju sedmu svetsku titulu u konkurenciji proizvođača, dok su se Sébastien Loeb i Daniel Elena domogli svoje osme uzastopne svetske titule kao vozači. Mi obezbeđujemo motorno ulje, ulje za menjače i tečnosti za hidraulički sistem, kao i stručni tim za podršku .

Naši inženjeri se suočavaju sa izazovom razvoja maziva koje može da obrazuje sloj ulja debeo samo nekoliko mikrona, pri čemu i dalje umanjuje trenje i omogućuje savršen rad motora. Naš tim često analizira uzorke ulja da bi se uverio da Citroën WRC DS3 automobili izvlače ono najbolje iz našeg maziva, bilo da se nalaze u nesnosnoj vrućini Kipra ili ledenoj hladnoći Švedske. Uz samo jedan motor dozvoljen na svakom drugom reliju, TotalEnergies isporuka proizvoda svetske klase – bez obzira na uslove – od presudne je važnosti za uspeh Citroën-TotalEnergies  tima.
Saznajte više o TotalEnergies -u i WRC-u

Dakarski reli

TotalEnergies je postao premium partner Dakarskog relija, legendarne manifestacije koja se nalazi na samom vrhu sportske piramide relija i koji je postala istinski internacionalna.

Pored snabdevanja gorivom, TotalEnergies pruža i druge vrste podrške ovoj neverovatnoj sportskoj avanturi obogaćenoj otkrićima, susretima i nezaboravnim situacijama.
Saznajte više o TotalEnergies  Dakaru

ELF moto-sportovi

Elf logo

ELF iskazuje angažovanost i strast prema moto-sportovima još od 1967. godine. Brend TotalEnergies već decenijama održava bliske veze sa vodećim svetskim proizvođačima motora i menjača. Ulažemo maksimalan trud u istraživanje i razvoj kako bismo isporučili goriva i maziva za trke, osmišljena u skladu sa prioritetom u ovoj oblasti: performansama!
Zahvaljujući našem partnerstvu sa manifestacijama World Superbike, MotoGP, World Series by Renault, i World Endurance trkačkim timovima, ELF je u celom svetu stekao ime kada su u pitanju najprestižnija trkačka takmičenja. Brojne pobede koje su ostvarili vozači koji su se takmičili pod našim bojama učinile su ELF proizvode za trke liderima u svetu moto-sportova.